Sådär ja!

Nu var andra heltidsjobbet, och femte jobbet totalt, ordnat till familjen. På tisdag börjar jag jobba i Sandvika. Ser verkligen fram emot att börja jobba nu. Det enda som tar emot är att vi inte hittat någon ultimat lösning för Isa än. Och tyvärr verkar det inte kunna lösa sig med förskola förrän till nästa år, så hon får gå hos en dagmamma så länge. Dyrt och krångligare, men det får gå.
 
Och så har mamma och Lasse varit och hälsat på, och i torsdags kom Lotta, Tommy och Selma. Skönt att ha ordentligt med plats för en gång skull. 
 
Nu, lite bilder från tiden som gått...
 
På Karl Johan, Isa iförd kungakrona från Burger King...
 
 
Akers brygge
 
 
 
 
Operahuset i Oslo
 
 
 
Isa på väg upp för operan
 
 
Mojjan på väg ner...
 
 
Vinster för pappan i mustasch
 
På tur med Lotta, Tommy och Selma
 
 
 
Det var lååånga 1,5km till Kongens utsikt
 
Per och Tommy. Vi bor där borta någonstans...
 
 
 
 
Jevnaker
 
På tur med familjen Boork
 
 
Såhär kan man också sova när mammorna dricker vin och äter godis en lördagskväll ;-)
 
I helgen har jag jobbat på hotellet. Långa dagar, mycket folk och mycket spring, så nu är jag trött. Ska bli skönt med en ledig dag innan nästa äventyr börjar. In i ekorrhjulet, nya kollegor, nya lokaler, ska bli riktigt kul! Wish me luck!
 
 

Ringkollen

Hmm *harkel*, det var ett tag sedan jag skrev... Man kan väl säga att det har varit mycket annat på slutet. Vi hade inte internet under en längre period och sen har jag lagt ner så mycket tid på att skriva krönikor, CV:n och peronliga brev att jag helt enkelt inte haft lust att sitta och skriva mer. Men jag ska försöka skärpa mig.
 
Nu har vi i alla fall flyttat från vårt temporära boende till ett lagom stort hus på 105 kvm. Det är nytt, frächt och har golvvärme - känns väldigt lyxigt efter de boende vi haft i Frankrike. Men det kostar ju efter det också, fast det får det vara värt. Det känns för en gångs skull skönt att spendera tid hemma och det är ett område med massor av barn och vi ser lekplatsen från fönstret. Inga prostituerade alltså. Isa har redan lekt några gånger med grannflickan som är lika gammal och så har vi träffat en familj med två barn där mamman är från Umeå och har stuga på exakt samma ställe som Pers föräldrar.
 
Ett sånt här hur bor vi i.
 
Isa och Maria är ute och busar.
 
Hur går det med jobb då? Just nu jobbar lite extra som servitris på ett stort konferanshotel tills jag hittar ett jobb jag verkligen vill ha. Det tog ett tag innan jag insåg att jag förmodligen måste pendla för att hitta något skoj, och då blev utbudet genast mycket större. Det är ändå helt ok att pendla 4 mil till västra delarna av Oslo eller 1h till Gardermoen. Jag var på en intervju igår i Sandvika och det jobbet vill jag verkligen ha, så håll tummarna. Annars har jag två öppningar på Gardermoen. Vi får se, men jag hoppas att det löser sig med något snart.
 
Idag har jag och Isa vart "på tur" till Ringkollen, ca 15-20 min härifrån. Kändes nästan lite som Italien när vi satt och åt äggmackor och drack oboy med den fantastiska utsikten. Dit lär vi åka fler gånger. Nästa gång grillar vi korv!
 
 
 
 
Jag var inte den enda som tog kort i slalombacken ;-)
 
Det blev lite snett, men vi kom med båda två.
 
Så hittade vi en nyckelpiga
 
 
 
 
 
 
 
Riktigt härliga färger på vägen ner!
 
Nu blir det fredagsmys! Per har slipat köksbordet som han byggt så det kan hända att vi målar lite också. På återseende!
 
 
 
 

RSS 2.0