17 maj

Det är konstigt att man ska fira ett annat lands nationaldag när man inte firar sin egen. Lite trist egentligen att vi inte gör något mer av Sveriges nationaldag, helgdag och allt.
 
I onsdags tog jag och Isa tåget till Göteborg och i torsdags åkte vi med pappa upp till Moss. Per följde inte med då han ville komma igång med träningen ordentligt. Sen har det vart fullt ös hela helgen. Vid 11 träffades vi för att titta på tåget, norska flaggor och alla fina "bunader" som tydligen kostar mellan 20 000 och 50 000. Lite långt tåg blev det kanske, men det var trevligt. Sen åkte vi till Marius, Renate och Kajsa där Renates familj också var, så Isa hade tre flickor att leka med, de hoppade studsmatta i säkert tre timmar. Helt galna. Den natten sov Isa i tolv timmar, det var längesedan...
 
För stora skor...
 
Grattis Norge!
 
 
Sen åt vi och åt och åt en massa gott
 
En del åt "PIV" - pölse i vaffel (lite osäker på stavingen)
 
 
Lekfarbror Marius på G
 
Barnen skrattade så de kiknade
 
Isa och Kajsa
 
Rufsiga, trötta och glada i sina matchande "Pomp de lux" kläder.
 
Barnbordet
 
Vuxenbordet
 
Moss beach
 
Matar fåglarna och svanarna med morfar
 
Våra vacka lilla flicka... <3
 
Vädret har vart kanon!
 
Världens godaste räkor har vi också ätit...
 
Sen åt vi våfflor med den här utsikten hos Hannes väninna. Isa hade att göra här också...
 
 
Nu är vi tillbaka i Göteborg igen. Igår gick jag på stan själv i flera timmar. Suck vad jag är helt värdelös på att shoppa. Tur att jag hittade det jag behövde mest i alla fall... Idag blir det lugnt, sen kommer Per ikväll och imorgon blir det nog naturhistoriska museeet. Sen får vi franskt besök på fredag och så blir det bröllop på lördag. Systeryster ska passa Isa. Schemat är fullspäckat som vanligt!
 
 
Inte konstigt att ungen blir trött. Såhär hittade jag Isa sovandes i natt när jag kom upp...

Ny favorit!

Härom veckan gjorde jag ett impulsköp. Eller det har väl varit på g länge att köpa en ny dator, men jag måste säga att jag gillar vår nya Macbook Pro mer och mer. Har aldrig haft en Mac innan, men än så länge är det bara positiva överraskningar. Och förutom att vi fick ett sjysst pris på den på elgiganten, så kändes det bra att kunna köpa in den på företaget och dra av momsen. Sen fick jag reda på igår att det blir några veckor på hotellet i sommar igen. Lite klirr i kassan och så ska det bli kul. Längar redan efter grillbuffén och söndagsbrunchen :-)
 
 
I helgen har pappa varit här och nu i veckan kom Olli ner för att hälsa på Karin. Vädret har ju varit helt ok så det har blivit mycket lekplatshäng och Per har fiskat brax. Passande ;-) Igår var vi på krogen, jag, Per, Karin, Olli och Oscar. Vi var först på Stars and Stripes, tittade på hockeyn och åt kladdiga revben och sen blev det en öl till på the Fox and Anchor. Trevligt! 
 
Isa och morfar på väg till lekplatsen
 
Kastar sten på gamla Långöbron
 
Mys med Selma
 
Provhänger en napp i nappträdet. Tandläkaren tyckte det var dags att sluta...
 
Långpromenader med Selma har det också blivit.
 
 
Imorgon blir det Karlshamn igen och billetande. Nej, vi har fortfarande inte köpt någon. Nästa vecka åker jag och Isa till Norge för att fira 17 maj och sen blir det Göteborg och bröllop. Fullt ös medvetslös!
 
 
 
 
 

RSS 2.0