What's new?

Det känns som att jag håller på att bli sjuk. Det har gjort det ett tag nu. Jäkla förkyldning som inte vill släppa...
 
Idag skickade jag iväg den andra fakturan från mitt företag. Känns ganska vuxet faktiskt. När jag kommer till Sverige måste jag försöka ta tag i bokföringen också. Annars har det inte blivit mycket gjort idag mer än att vi sagt hej då till finnarna. Det är den tiden på året, och här lär vi ju knappast ses igen. Finnarna var här i lördags också, vi åt småplock, pizza, paj och drack vin. Inte helt fel. Barnen somnade, om än sent, i soffan...
 
 
Vad har mer hänt sedan sist? Jo, jag och Isa var på Nepomunks i onsdags. Efter det har mitt knä spårat ut totalt så på torsdag blir det knäckarn igen. Det är ju inte så att jag får sitta och dricka kaffe medan hon springer omkring...
 
Ibland måste man ju ta emot och knuffa också. Och hoppa, krypa, klättra, cyckla, åka rutschkana, springa och åla...
 
Sen har vi ätit middag hemma hos Tila. Det var minst sagt intressant. Hennes mamma hade galna historier att berätta om hennes hemland och familj, och så fick vi sjukt goda vårrullar - fast inte så som ni tänker er dem. Det var som kinesisk tacos ungefär. Och så lekte Isa och Tila i flera timmar och så körde de princesskoter och lekte i hennes "Hello Kitty rum".
 
 
 
Och i lördags var jag och Isa i Basel och kollade när Sanne tävlade i cross fit. Det var inte helt klena människor på det där gymet... Är grymt imponerad av Sanne, hon är envis som en get och nästan lika stark som Pippi. Hon berättade på ditvägen att hon sprungit fjällrävenloppet, 11,5 mil på 24 timmar och endast en intakt tånagel... Där har min springgalna lillebror något att ta efter...
 
 
Han sprang upp till Koeningsburg, Josefine halvvägs... Själv åkte jag bil.
 
Skitungen och jag
 
 
Jaga, jaga, jaga...
 
 
 
 
Europaparlamentet i Strasbourg
 
 
 
Nu blir det Dicte!
 
 

Och så var det vinter igen...

Jag som trodde att det var på väg att vända. Nu snöar det igen. Dock har vi inte lika kallt som er stackare...
 
Nu är grabbarnas säsong slut. Det slutade tyvärr på sämsta tänkbara sätt även om det inte direkt var oväntat. Tyvärr. Så nu blir det garanterat en ny stad och kanske ett nytt land till hösten. Vem vet? Silly season är ju den bästa tiden på året. Not! Och eftersom den här klubben har mycket kvar att lära blir vi kvartvingade här tills i början på april. Vi som skulle åkt till Angers och Italien. Får se hur det blir med det... Skulle nog ändå bli hyfsat krångligt med Italienresan om vi ska köpa bil i Tyskland innan vi åker hem. Frågan är om man kan bila runt i olika länder med en halvt oreggad bil? Vi får klura på den. Just nu lutar det i alla fall åt en Ford Mondeo eller en Opel Insignia.
 
Det bästa med att vi är kvar är att Isas franska utvecklas mer och mer. Det är så häftigt att se hur mycket hon förstår. Men hon gillar fortfarande inte att prata så mycket. Och nu älskar hon att gå på förskolan. Hon är superglad när jag lämnar henne och vill oftast leka lite till när jag hämtar.
 
Och så har jag fått ett till jobb. Nästa vecka ska jag börja skriva krönikor för BLT, en varannan vecka. Ska bli riktigt kul!
 
 
Jag ska lägga upp lite fler bilder från Eriks och Josefins besök sen, nu måste jag bara läsa klart Keplers fjärde bok - "Sandmannen"...
 
So long...

Våren är på ingång...

Det går tungt för skorpionerna nu... Ni får hålla tummarna nästa helg!
 
Imorgon får vi besök igen. Då kommer Josefine, min brors flickvän, och så kommer Erik på fredag. Ska bli skoj! Få se vad vi hittar på. Jag är sugen på att åka till Tyskland så det kanske vi gör. Får guida runt dem lite.
 
Idag har jag och Isa vart på handboll igen. Vi delade på två korvar i en baguette och såg när Kingerheim slog Altkirch. Sen latjade vi lite med Sanne innan vi skjutsade hem henne.
 
 
 
Igår var vi hemma hos Yi och Tila (ungdomsansvariges fru och dotter). Tila är 2,5 år, pratar flytande kinesiska, franska och förstår engelska. Häftigt va?
 
De lekte riktigt bra. Får nog bli en ny playdate snart.
 
Annars har här inte hänt så mycket. Isas favoritsyssla just nu, förutom dockorna, är att plussa (pussla) och hjälpa (stjälpa) mig med allt jag gör. Trotsigt värre är det också, mycket gnäll och skrik för ingenting. Men det är fullständigt normalt har jag hört.
 
Nu ser jag fram emot en aktiv vecka med SOOOL! Det här visade termometern utanför köket idag. Det ska bli mellan 13-15 grader i skuggan i veckan enligt prognoserna, hoppas innerligt att det stämmer.
 
 
 
Go'natt!
 
 

RSS 2.0