JAG VILL ATT DET SKA BLI SOMMAR!!!

Då har vi haft besök igen. Och svinkallt har det varit för våra gäster som förväntade sig lite värme när de åkt söderut. Men icke. Det har blåst isvindar och gick knappt att vara ute. I Strasbourg i onsdags var det ändå okej, där sken solen och så värmde vi oss gott på en Rösti restaurang. Sen har det shoppats och lekts en hel del. Linn hade tur att rean inte var helt slut ;-)
 
Braxenholms och Fridlunds i Strasbourg
 
 
 
Jag tog rösti med munsterost.
 
 
 
Till slut var vi helt själva. Ganska skönt när man har tre vilda barn med sig.
 
Den lilla katedralen skulle vi ju såklart se
 
 
Barnen har lekt jättebra, men Isa har liiite svårt att dela med sig.
 
I fredags provade vi vin och frös i Riquewhir
 
Den här bilden förmedlar känslan.
 
 
Sen var vi inne i en stor och jättemysig åretrunt julbutik.
 
 
 
 
Tusen tack för fina dagar familjen Fridlund!! Det var jättekul att ha er här!
 
Nu längtar jag bara efter sommar och sol. Hoppas att den inte är allt för långt borta...
 
 

Karneval i Mulhouse

I dagarna fem har det nu varit festligheter här i stan. Igår var det barnens karnevalståg och idag var det de vuxnas. Ett never ending karnevalståg. Vi höll på att frysa ihjäl. Men det var många udda bidrag och nu ser det ut som f-n i stan. Det kastades konfetti och godis och Isa fick två gosedjur, en halsduk (!), en nyckelring och leksaker. Själv fick jag en stenhård godisbit i huvudet, som nu utvecklats till en rejäl bula. Skitont gjorde det.
 
 
 
Titta som det ser ut på marken...
 
Vad tänker ni på när ni ser den här mannen?
 
 Igår var vi bjudna på middag hemma hos Damien, Christelle och Naé. Jag hoppades på att vi skulle få någon ost-rätt. Och det fick vi. Foie gras till förrätt, tartiflette till varmrätt och paj till efterrätt. Mums!!
 
Isa och Naé
 
Ikväll blir det thaimat eller sushi, imorgon blir det storhandling i Tyskland och på tisdag jobb och storstädning innan gästerna ska hämtas på Euroairport.

Alla har vi olika smak...

Isas bästa kompis på förskolan, Anna, hennes mamma har en väska med Che Guevara på. Vad har era barns kompisars mammor för handväskor?
 
Jag vet inte riktigt vad jag ville säga med detta. I'm just saying...
 
Idag har vi gått karnevalståg med Isas förskola på ett äldreboende/mentalsjukhus/handikappboende. Jag vet faktiskt inte vad det var. Vissa såg helt friska ut medan andra inte kunde röra sig alls. Två kunde vara massmördare, den ena stod och tryckte i ett hörn med vikingafrilla och såg allmänt läskig ut. Den andra vågade jag knappt titta på. Spännande upplevelse!
 
Efteråt var det fika med tre sorters kakor. Det är Mardi Gras här idag - fettisdagen fast utan semlor. Sen följde vi med en Brittish airways flygvärdinna (inte hon med Che Guevara väskan), hennes man och deras dotter hem och fikade lite till. Jag skulle också vilja flyga till Singapore med jobbet på fredag, få bo på hotell och vara där i två dagar och sedan flyga hem...
 
Men nu har jag börat jobba med något helt annat. Har sålt mitt första reportage som frilansskribent och håller på att fiska efter fler. Det blev ett helsidereportage för en norrlandstidning, inklusive bilder. Riktigt kul och jag är stolt över mig själv att jag fick ihop det, med lite tips av Thomas, Mette och Johanna.
 
Trött prinsessa...
 
Sen vi hördes sist har vi varit på bakfylleprinsesskalas för Selma. Det var ju inte riktigt meningen att det skulle bli så mycket alkohol så sent kvällen innan. Men vad gör man när snälla Eevastiina kommer med champagne och blommor en fredagskväll för att fira mitt reportage? Jo man fortsätter på en sushirestaurang och sen går man vidare till två pubar och avslutar kvällen hemma hos oss med Per, Dejan, Thomas, David och Stephan. Isa hade somnat själv efter att Minnea gått hem. Men skoj hade vi! Och Isa hade skoj på prinsesskalaset och tryckte godsaker hela dagen. Riktigt fin prinsesstårta hade Maria och hennes syter gjort. Få se om jag kan få fram någon bild sen.

Riktigt god champagne var det också!
 
Nu ska vi titta på film! Om en vecka kommer familjen Fridlund och hälsar på, ska bli riktigt kul!!!

Lyon

 
Den senaste veckan har varvats med hockey, jobb och att hålla reda på vår trotsunge. Det var riktigt gnälligt första dagen i Lyon - som vi åkte till i torsdags, men det var väl kanske inte bara Isas fel. Rutiner är inte vår starka sida just nu... Men hon var glad över att få sova på hotell i alla fall. Någon mer som har en 2,5-åring som tjatar om det?
 
Hur som helst. Per fick välja vart vi skulle åka denna miniweekend och då blev det Lyon. Det kanske inte hade varit mitt förstaval, men i efterhand är jag riktigt glad för att det blev just det. En riktigt fin stad med mycket vatten, bra shopping, mysiga restauranger och många sevärdheter.
 
Ber om ursäkt i förhand över riktigt dålig matchning av Isas strumpor och byxor...
 
 
Utsikten från vårt hotellrum
 
 
Franskt!
 
 
Den här skitungen satte jag i korgen jämte åsnan, men när karusellen snurrat ett varv satt hon på åsnan...
 
 
Frankrikes tredje största torg i landets näst största stad
 
Ja ni ser ju, strumporna och byxorna...
 
Vi bjöd med Dejan också
 
Rhône
 
Bra parkerat!
 
 
 
 
Bästa bilden!
 
Sämsta bilden! Här sitter vi på en mysig uteservering på gågatan, men blixten gör att vi ser ut att sitta i vilken buske som helst...
 
Gamla stan
 
 
Isa springer omkring i en 2000 år gammal amfiteater
 
 
 
 
 
Asterix och Obelix har varit här
 
Utsikten från "basilikan" som Dejan sa...
 
 
Som sagt, riktigt fin stad. Och så fick jag äntligen köpt min väska från Vanessa Bruno. Tack älskling!!
 
Nu ska jag diska, det stinker från fisksoppan vi åt till lunch. Och så får ni hålla tummarna att jag får ett positivt besked idag, då ska jag berätta för er vad det är jag håller på med. Over and out!
 
 
 
 

RSS 2.0