Förskola check!

Idag verkar det som att det löst sig med förskoleplats. Härligt! En madame tog emot oss på förskolan som tar 90 barn i åldrarna 10 veckor till tre år. Tio veckor alltså...
 
Det som är så konstigt, men som jag nu börjar förstå, är att majoriteten av fransyskorna inte verkar se det som ett problem. Det är bara så det är. Man vet det redan innan man ens funderar på att skaffa barn, att föräldraledigheten är så kort. En annan har ju inte alls den inställningen eftersom vi har helt andra möjligheter i Sverige. Jag hade aldrig kunnat lämna Isa till främmande människor efter så kort tid. Aldrig.
 
Nu kommer inte Isa att vara på samma avdelning som de små utan med barn mellan två och tre år. Förskolan var väl kanske inte supermodern men de hade en jättestor trädgård runt huset, de var ute mycket (även i regn och snö tydligen - inte illa!) och de som jobbade där verkade trevliga. Isa grät när vi skulle gå hem för att hon inte ville lämna dockavdelningen... På tisdag ska vi dit igen, då ska jag ta med en tolk och säkert 15 stycken olika intyg och andra papper som jag inte vet vad det betyder. Wish me luck!
 
Annars har vi vart i Freiburg och haft två middagsbjudningar sen jag skrev sist. Malin och Christofer trängde ihop sig med oss i vår lilla Renault och strosade runt i Freiburg i onsdags. Hittade jääättesnygga födelsedagspresenter till mig! Sen bjöd vi dem på middag och Kim kom och tittade på medan Sanne var och tränade.
 


Tre datorer varav en med hockey på (det står en fjärde någonstans...), chips, bubbel, docka, en blomma som lever, ostar, kex, Per, Kim, Christofer och Malin.
 
 
Ikväll var Damien, Chrystelle och lilla Nae här. Lyckat att man lagar en rätt vars huvudingrediens är blåmögelost och en utav gästerna inte kan äta detta... suck! Men han gillade riesling vinet i alla fall. Och Isa älskade att mysa med lilla Nae.
 
 


Två trötta tjejer
 
 
 
Mys!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0