Myspys!!

Tror ni att jag kom ihåg kameran idag eller?? Icke! Men ni kan vara lugna, jag kommer gå ner på marknaden ganska ofta skulle jag tro. Riktigt fint!! Slår Angers och Trento med hästlängder!
 
Först gick vi en runda med Malin, Maria och barnen. Jaga, jaga, jaga! Sen träffade vi på Eevastiina med lilla Minnea och Olga (gissa vilka två länder de kommer ifrån? =)) och så fortsatte jag och Isa med dem en stund till efter att de tänt belysningen.
 
Fick i alla fall ett sjaskigt kort med min gamla ajfån trea...
 
 

Noël

Kameran är laddad. Bara jag inte glömmer den. För imorgon välkomnar vi julen här i Alsace. Belysningen tänds, alla små bodar öppnar, pariserhjulet framför katedralen börjar snurra och vi får börja dricka franska varianten av glögg igen. Idag tjuvstartade de lite, Isa fick åka karusell efter förskolan och så fick vi träffa några söta renar...
 
 
 
Å vad jag ser fram emot alla mysiga julmarknader vi ska åka på!!
 
 
 

Helt slut!

Usch, jag är helt slut. Att hänga själv med en 2,5-åring på ett lekland i 3,5 timme sätter sina spår. Men kul hade vi! Och jag kommer säkert att ha träningvärk imorgon efter allt studsmattehoppande, krypande, spingande och klättrande. Ont i huvudet har jag också eftersom större delen av den där klätterdelen inte är anpassad efter annat än små barn, även om det stod "från 3-99 år" (på tyska då).
 
Goaste busungen!!
 
 
Vad har mer hänt... Jo jag har fått jobb. Just nu är jag inte bara mamma, jag är bl.a. taxichaufför, mackbredare, klockpåsättare, diskare och fiskbensrensare också. Allt man inte kan göra med enbart en arm får jag göra. I söndags, i matchen mot Angers, bröt Per ett ben i handen, så han kommer vara sjukskriven i sex veckor. Suck! Men allt gick bra. Vi har turen att ha en handkirurg till president (för klubben alltså) så det blev operation i måndags. Hur smidigt som helst, det gick sjukt fort med både röntgen och CT- röntgen måndag morgon och sen hämtade jag honom vid 15, inpacketerad och klar.
 
Stackarn...
 
Och i lördags åkte mamma och Lasse hem med bilen full av vin. Vi hann med riktigt mycket när de var här. Förutom på alla vingårdar och i Basel var vi i Strasbourg och Freiburg också. Ska lägga upp lite bilder från det, men det får bli en annan dag. Nu ska den här trötta mamman gå och lägga sig... Go'natt!!

Route des vins...

Sjutton mil längs vinrankor, vingårdar och mysiga byar är "vinvägen" i Alsace. Vi har klarat av ungefär 2/3 av den sträckan under två dagar. Vi har provat vin, fikat, ätit god mat och strosat runt, och det skulle man kunna fortsätta med i oändlighet om man skulle klara av allt fint och gott. Isa har skött sig - som vanligt, och hon har fått provsmaka saft och lekt med allt från plastvindruvor till en vinproducents dotter.
 
 
 
Lunch på en mysig restaurang i Colmar
 
Innan glaset for i golvet...
 
Jag åt quiche (paj) med broccoli och lax.
 
 
 
Lite udda dekoration...
 
 
 
 
 
Tittar på youtube klipp med en annan liten flicka..
 
Vi avlutade dagens tur med en fika i supermysiga Ribeauville.
 
Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon ska vi åka till Strasbourg. Som sagt, fullt upp!
 
 

Frankrike - Schweiz - Frankrike - Schweiz - Frankrike - Schweiz - Frankrike

Ja, så såg det ut tisdag och onsdag när vi åkte på roadtrip. Vi körde igenom Schweiz tills vi kom till Frankrike igen, söder om Geneve, där vi sov över på ett hotell/badland. Endast 106 euro för hela familjen, inklusive frukost och inträde till badlandet. Ganska bra tycker jag!
 
 
Vi badade i "bubblan" med Lac Léman i bakgrunden. Isa var överlycklig!
 
Dagen efter när vi körde runt Lac Léman på södra sidan (d.v.s. in i Frankrike och ut i Schweiz igen) hade vi medhavd matsäck till lunch och sen åt vi middag på IKEA i Basel innan vi körde in i Frankrike igen. Det dyraste vi åt på hela resan var Mc D på nervägen...
 
Gud vad jag saknar bergen. Eller det gör vi nog allihop. Det är helt sjukt vilket sug jag får att åka upp när jag ser dem. Trodde faktiskt inte att det skulle bli så, men det är som att bo vid havet antar jag, det är en helt annan grej att ha horisonten utom räckhåll, frisk luft och en utsikt som ändras varje dag. Nu tittar jag ut på en grå byggnad - inte samma sak!
 
Det bästa av två världar, vatten och berg.
 

Lac Léman är verkligen helt underbar. Norra sidan körde vi längs med för två år sedan, när Erik pluggade i Lausanne och Isa bara var en liten fis. Då såg det ut såhär.
 
 
Nu såg det ut såhär...
 
 
 
Montreaux
 
Isa gjorde grimaser...
 
Nernier
 
 
Banantime!
 
 
 
Nu ska jag gå och fixa lite lunch till våra gäster. Mamma och Lasse kom i torsdags kväll. Igår gjorde vi stan och sen följde de med och hämtade Isa på förskolan. Vi fick också vår första faktura därifrån. För oktober ska vi betala 42 euro senast den 15 november med CHECK! Gaaah!
 
 
 

Basel

Idag har vi varit i Basel. Det var röd dag här i Frankrike så vi bestämde oss för att göra en utflykt eftersom Per var  ledig. Det var vi tydligen inte ensamma om att tänka... Vi hade tur som fick tag i en parkeringsplats. Vi läste någonstans att det var någon form av "oktoberfest".
 
Överlycklig tjej!!
 
Som bröt ihop när hon inte fick åka fler gånger...
 
 
Basel var riktigt fint faktiskt!
 
Men dyrt!
 
Stooor prisskillnad mellan att fika i Freiborg och Basel...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I tisdags var jag i Freiburg helt själv hela dagen. Det var riktigt skönt! Jag tog en fika på Starbucks och gick runt och shoppade lite, mest till Isa och gårdagens födelsedagsbarn. Sen hämtade jag Isa som inte ville gå hem!!! På kvällen var vi hemma hos Christelle och Damien och åt raclette. Gud så gott det är! Och igår firade vi Pers 29 år med god mat och vin.
 
 

RSS 2.0