Tillbaka i Blekinge...

Och alldeles själv är jag också... Per och Isa stannar där uppe till nästa vecka. Hur ska jag klara mig? Jag var uttråkad redan på arlanda, vad gör man på en inrikesterminal utan barn liksom?
 
Skönt att jag ska jobba tills de kommer hem. Idag fick jag jobba över lite då vi fick en extra busslast som missat färjan till Gdansk. Stackarna. Men det var riktigt roligt att jobba igen. 
 
Och vad har vi hittat på uppe i norrland då?
 
 
Jo vi har dansat kring midsommarstången.Ätit en massa godsaker...Busat på tomtenFiskatÅkt Iris och Isas lilla båtRensat MASSOR av fiskIsa är då inte rädd för fiskar...Badat - fast det var Isa ganska ensam om...Träffat familjen Strömberg/Jacobsson med kidsÄtit massor med god mat.Och massor med glass.
Och så rökte vi abborre. RIKTIGT GOTT!!!
 
Vi har haft det bra med andra ord. Ganska varmt också. Förmodligen bättre väder än i södra Sverige.
 
Nu ska jag ladda inför morgondagens 11.5h pass. Det blir frukost, lunch och middag på jobbet imorgon alltså. Allt för 40:- netto. Perfekt när man är hemma själv! God mat är det också. Ikväll åt jag av den smarriga grillbuffén =) Godnatt!
 
 
 
 
 
 
 
 

Norrland!

Nu sitter jag i soffan uppe i stugan och tittar på hjortar som går nere vid strandkanten. Det är alldeles tyst förutom Isas snarkande i "babywatchern". Lugnt och tyst. Jag har redan läst ut två böcker, shoppat lite, bakat bröd, träffat vänner, åkt båt, ätit grillad nyfiskad abborre, cycklat, tittat på fotboll och film, jagat mygg och fikat alldeles för mycket. Imorgon far (märk väl mitt norrländska uttryck) vi in till Ume en sväng, går på stan och firar Pers fasters födelsedag. Vädret har vart helt ok än så länge men ser ut att bli bättre. Svårt att slå förra årets värmebölja som vi prickade in här uppe.


Isa och Luca

 


 

Paola och Luna med familj kom förbi och fikade.

 

Resan upp gick riktigt bra faktiskt. Jag jobbade 06.30-14, sen cyklade jag hem och så kom vi iväg vid 15.30. Isa gnällde inte en enda gång på hela vägen. Förutom när hon fick något i ögat... Tack Astrid Lindgren, och tack Per som körde större delen av vägen. Vid 04 var vi framme. Då tog Isa farmor i handen, gick ut i köket och sa "Farmo, baka bollar".


Haha!!


Party, party!

Då var det tre jobbdagar kvar till semestern =)

Var ledig igår, och tur var väl det efter lördagens galej. Det var sommarfest på hotellet där jag jobbar. Där bjöds det på en underbar grillbuffé med livemusik på uteserveringen, och svärran bestämde hur mycket alkoholhaltiga drycker som skulle intas. Say no more. Men trevligt hade vi!

Linda och Madde

 

Jag och AnnaJobbet blir roligare ju mer jag lär mig. Nu checkar jag både in- och ut, vilket kan vara betydligt knepigare än vad man tror, och hjälper turister, affärsresenärer, glada, tjurisar, kändisar, sydafrikaner, busslaster, miljoner tyskar och bröllopspar. Det är helt klart ett varierande arbete, och god mat får man på köpet! Den som tycker att det är minst roligt att jag jobbar är Isa. Redan efter andra dagen var hon jätteledsen och sa "mamma jobba näää" många gånger. Nu blir det mycket häng med pappa och förmodligen en del fotboll när jag jobbar kväll ;) Nu, sängen!
Jobb!

Jag som trodde att jag skulle få börja jobba i en lugn takt. Det såg ut så på schemat i alla fall. Nu verkar det bara bli en dag ledigt tills vi åker upp till stugan. Och just nu, efter att ha stått upp i åtta timmar och försökt pränta in miljoner nya saker efter två års föräldraledighet (jag vet, det är inte särskilt synd om mig...), så är jag glad att fortfarande vet vad jag heter. Hjärnan är full och tom på samma gång, skoskavet ömmar och benen och ryggen värker. Men å vad kul det var att jobba igen! Nu måste jag ladda batterierna, ska upp långt innan tuppen imorgon! Godnatt!!

RSS 2.0