Roadtrip till Füssen

Nu har vi vart iväg igen. Vi får utnyttja de sammanhängande dagar då Per är ledig, vilket inte blir så många denna säsongen. Som vanligt "sista minuten bestämde" vi oss för vart vi skulle åka. Jag har alltid velat åka till Neuschwanstein, så då fick det bli det eftersom vi inte kunde komma på något "bättre". Vi fick köra genom både Schweiz och Österrike och ett vackert vinterlandskap för att komma till Füssen. Jag hade hittat ett jättemysigt hotell hemmifrån och efter att ha provat sängen bestämde vi oss för att stanna en natt till.
 
 
På väg...
 
 
 
 
Första dagen gick vi bara en tur i Füssen och åt sjukt god mat på hotellet.Vi drack "Hugo" och "Veneziano", åt pumpasoppa till förrätt och därefter en fanatstisk hjortgulash med spetzel. Vi rullade tillbaka till vårt rum sen.
 
 
 
Massor med udda butiker!
 
 
På morgonen åt vi smarrig frukost. De hade t.o.m. chokladfontän! Och sen klädde vi på oss täckbyxor och mössor för en heldag ute i snön. Vi tog bussen till byn nedanför slottet och fick sen åka häst och vagn ända upp. Lite trist att vi inte fick se slottet från den "bästa sidan" (det var för snöigt och halt för att klättra i berg) men det var fint ändå.
 
Hästovagnskön var lååång. Bussarna gick inte p.g.a. snön...
 
Mysigt!!
 
En varm mamma och en trött Isa
 
Fint, men man vill helst se slottet "bakifrån"...
 
 
 
En trött Isa som inte ville gå. Alls.
 
 
 
 
 
 
Hohenschwangau
 
Neuschwanstein
 
När vi kom hem gick jag ner till spa-avdelningen medan Per och Isa tog en nap. Sen var vi så tråkiga att vi gick till hotellrestaurangen igen. Vi var inte missnöjda denna gången heller. Min wienersnitzel var helt ok!
 
Dagen efter körde vi förbi outletstaden Metzingen, söder om Stuttgart. Kan verkligen rekommenderas! Fast du får trängas bland asiater och nyrika ryssar. När Per stod i kassan i Hugo Boss butiken betalade ryskan framför 2500 euro i kontanter... Men riktigt bra märken till bra priser! Där fastnade vi i fem timmar innan vi fick snigelköra hemåt i regnmolnet Allan.
 
Igår bakade vi pepparkakor och idag har vi gått på stan med den finska familjen och sen åkte jag och Isa ut och tittade på när Sanne spelade handboll. Isa provade lite efteråt och tyckte det var riktigt kul. Hon fick med en boll hem sen som nu har legat i soffan med allt handbollsklister...
 
Vi har också hunnit med att åka skridskor sen jag skrev sist. Vi passade på efter Pers match med U13 laget. Isa tyckte väl inte att det var jättekul. Men hon är väl som mig, tror att hon kan allt första gången hon försöker...
 
 
Glad isprinsessa!
 
 
Nu har jag lite att fixa med innan pappa kommer på onsdag och Tommy och Lotta på fredag. Mat och julklappar ska handlas, det ska städas, bakas och slås in. Och så ska vi på julfest på tisdag!
 

Kommentarer
Postat av: Undantaget

Dit skulle jag med kunna tänka mig att resa!
En God Jul till er alla från oss i Hulebäck!

2012-12-18 @ 14:12:30
URL: http://www.undantagethuleback.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0