I Blekinge igen...

Kanske dags att uppdatera igen =) Snart, snart, när vi flyttat till vårt nya hemland så lovar jag att bli bättre på att skriva lite oftare igen. Så länge kontraktet inte är påskrivet (allt kan fortfarande hända i denna värld) så avslöjar jag ingenting, men det känns som att det kan bli riktigt bra...

Nu är vi i Karlskrona. Kom hem från Norrland i söndags efter en snabbvisit i Linköping och en i Jönköping. Det var ju egentligen meningen att vi skulle åkt hem till östersjöfestivalen men vi bestämde oss för att hoppas över den i år. Så vi åkte till Karlshamn och umgicks med mamma, Lasse, lillasyster och lillebror ("Eja" - som Isa kallade honom) när bajamajorna lämnat stan. Bland annat har vi vart ute med båten (stannade på en ö där en pappa gjorde en väldigt stor grej över att hans dotter hade fått sand i snippan - ja, han sa så, högt över hela stranden haha), ätit massor av hallon och så gott som sålt vår lägenhet.


 

Vi hade bara dåligt väder EN dag i Norrland... Inte illa!

 

Annars såg det mest ut såhär faktiskt!

 

Riktigt cool trehjuling som Atti köpt på en loppis!

 

Cyklar lite med Atti

 

Sirpa och Lotta


Pappa och Isa

 

Busungen med sina nya bissingar

 

 

Kusin Iris kom sista dagen.Puss på dig min prins... (gjorde likadant på en fågelskit härom dagen)Pappas flicka


Blekinges skärgård är riktigt fin!!Lite av vad vi hittat på sen sist!

Imorgon kanske vi ska få pussa på lilla Sigrid, Malin och Jens lilla prinsessa. Sen på kvällen blir det 25-års fest för Bianca.

Hjortronjakt

Idag har Per och jag varit på hjortronjakt i säkert 4 timmar. Resultatet blev...

Skoskav, massor med blåbär, en egenbygd bro, ett evigt klafsande, myggor, flugor, tät vegetation, tittade över axeln efter stora djur, lingon, prassel i skogen, sumpmark, klibbigt varmt, en huggorm och hela sju hjortron. Dessa sju små bär hittade vi inte ens i närheten av något sumpigt område utan från en grusväg. Myrarnas guld - my ass!

Någon som hade lite mer flyt med plockningen var Isa som letade blåbär med farmor och farfar när vi var iväg. Nu börjar hon äntligen kunna tugga lite lilla damen. Sen vi kom upp hit har tre tänder till dykt upp, och fler verkar vara på gång. Med förtjusning går hon nu runt och gnisslar tänder, det låter hemskt!


Sommarhäng i Norrland.

Vi har det gott här uppe i Norrland. Solen skiner mest hela tiden, därav den väldigt sporadiska bloggningen. För vem vill sitta inne när solen skiner och sitta framför datorn när "Morden i midsomer" går på TV? Jag har till och med kört vattenskoter. Jäklar vad fort det går. Fick en riktig adrenalinkick när jag drog iväg. Fast jag vågade inte maxa, ögonfransarna fladdrade så mycket att jag till slut inte såg någonting, och det är väl inte så bra när man är uppe i närmare 100km/h...

Vägen upp hit var lång men trevlig. Först bodde vi i Linda och Johans bäddsoffa en natt. Det var en hemsk upplevelse. Isa sov mellan oss, eller hon var väl egentligen den enda som sov. En riktig torktumlare är hon när hon sover. När vi väl slumrat till en liten stund vaknar jag av att Isa är ledsen men hittar henne ingenstans i sängen. Till slut ser jag hennes huvud sticka upp emellan oss fast bakom liksom, då har hon lite smidigt glidit ner till ståendes framför ryggstödet och mellan sängen och fastnat där. Haha, vilken syn!
 

 

Isa och hennes söta kusin Iris myser i soffan.Sen åkte vi till Nybban, sov hos Iranis i tre nätter.


Det blev mycket bus, som vanligt!Och lite mys...

Sen drog vi vidare norrut. Stannade till i Oskarshamn och fikade hos Lena och Karin. Karin som jag var barnflicka åt i Frankrike. Därefter stannade vi för natten i Nyköping hos Freddan, Nina, Nils och Edvin. Tyvärr glömde jag helt bort att fota... Per spelade med Freddan i Halmstad. Riktigt roligt att se dem igen. Trots att så mycket har hänt (läs barn), så var det precis som vanligt. Härligt när det är så! Får hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa gång.

Dagen efter körde vi faktiskt hela vägen upp till stugan. Isa tyckte väl kanske inte att det var jätteroligt, men vi tog några långa stopp och hade leksaker och film i bilen.Fick passa på att träffa Freja innan hon skulle på husvagnssemester.
Så här lärde sig Isa att äta i Nybro... Leon, det är ditt fel!! ;)Sen kom Isas morfar och Hanne upp och myste med oss i några dagar. Vi var bland annat inne i Umeå en sväng.Vår lilla beach

Som ni ser, vi har mycket att stå i...

Återkommer snart igen. Förhoppningsvis med ett lite info om nästkommande säsong... =)


En tankeställare...

Nu har jag läst färdigt "Vägen till din första miljon", sålt alla mina fonder och investerat i aktier.

Långsiktiga investeringar it is.

Semester!!!


RSS 2.0