Annecy & Vichy

Då kommer ett gäng med bilder till...
Här är vi framme i franska AnnecyAnnecysjön

En av världens renaste sjöar och Frankrikes näst största.


Jag och lillskrutt

 

 

 

 

 

 

De övre bilderna togs på torsdagen. På eftermiddagen där började Isa bli ganska dålig. Hon hade runt 39 graders feber, hosta, snorade och var jätteledsen stundtals (vilket hon aldrig är annars) och det såg ut (och lät) som att hon hade ont någonstans eftersom grimaserade så. Så till slut ringde jag sjukvårdsupplysningen i Sverige och kvinnan jag pratade med tyckte att vi skulle låta en läkare titta på henne. Just för att hon är så liten och inte kan tala om ifall och vart hon har ont.

 

Så vi packar ihop oss, glada för att vi är tillbaka i Frankrike och inte i Schweiz, och går ner i receptionen för att fråga vart vi ska åka. Där får vi reda på att de aldrig åker in till akuten med barnen här, om det inte är akut förstås, utan de ringer ett nummer och så kommer en läkare till dig istället. Så två timmar efter vi ringt kommer en läkare och tittar till lillskrutt - som somnat och inte alls är lika ledsen längre =) Hon var bara väldigt förkyld och grimaserna berodde på febern sa läkaren, så efter en dos paracetamol så somnade hon gott igen.

 

Dagen efter regnade det hela dagen. Lite synd för Annecy är verkligen en vacker stad!

 

Frankrikes Venedig?

 

 

 

Slottet

 

 

Palais de l'Isle - en av Frankrikes mest fotograferade byggnader. Fungerade som fängelse under medeltiden och andra världskriget.

 

 

Härefter drog vi oss vidare nordväster ut. Hemåt. Vi hade en ganska bra bit kvar så vi beslöt oss för att ta en natt till på vägen. Det var inget planerat stopp vi gjorde i Vichy, men det var en ganska mysig stad. Synd bara att vi hamnade på ett riktigt kass hotell. Så går det när man har slut på batterierna i iphonen! Det hade nog varit ett bra hotell någon gång, men Novotel Vichy Thermalia borde renoverats och moderniserats för längesedan. Maten var vi inte heller nöjda med. Isa bajsade lite i sängen som kompensation.

 

Vi hittade ett stort "lusthus" en bit bort där man gratis kunde dricka av det mineralberikade vattnet.

 

Det var riktigt fint faktiskt!

 

 

Vichy Thermalia SPA - tillhörde vårt hotell

 

Kalasväder hade vi! Närmare 20 grader!

 

Sen körde vi hem. Isa sov i stort sett hela vägen!


Kommentarer
Postat av: Tina F

Vilka underbara bilder! Det gör mig så sugen på att resa runt och upptäcka mer av detta land! I Annecy var jag faktiskt på språkkurs, för evigheter sedan, men inte kom jag ihåg att stan var så fin... Kram Tina

2010-11-22 @ 09:18:32
Postat av: Stinis

Åh, ni skulle kommit och hälsat på oss och provat vin!

Jag fullkomligt älskar Annecy och om vi skulle skaffa ett helgställe så skulle det möjligtvis bli där. Lagom bit att resa med barnen för ett par dagar och underbart på sommaren och på vintern. Kanske lite för mycket turister på sommaren dock.

Ni var inte vid Genevesjön? Tycker Geneve är en jättevacker stad också och åker gärna dit när vi har besök.

Det går en ganska nystartad direktlinje mellan Lyon- Köpenhamn med SAS, jätteskönt för innan var det Air France och då var man tvungen att göra en stop-over i Strasbourg, inte så kul när Iris är med =)

Grattis till Isa på sjumånaders!

2010-11-23 @ 09:18:03
URL: http://lillanochlivet.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0