Genève - Chamonix

För att inte hamna på sådana här vägar, som visserligen är fina men alltför läskiga...

Ovanför Lausanne...så tog vi motorvägen till Chamonix. Men innan dess så stannade vi till i Geneve och kollade läget. Inte minst tog vi en efterlängtad latte på Starbucks!


 

Längs med vägen fanns mycket fint att titta på...

 

som kossor och gigantiska "mansions" t.ex.

 

Den 140 m höga Jet d'eau fontänen i Genève

 

 

 

 

En sak är i alla fall säker. Det finns oändligt med pengar i Schweiz. Vi såg otroligt många lyxbilar och väldresserade människor med dyra väskor, skor och klockor... När vi gick utanför Christian Louboutin affären stannade en välputsad, stor, svart jeepaktig frågamigintevaddenheter bil med chaufför utanför och två kvinnor hoppar ut och går in i butiken, förmodligen mor och dotter. Det roliga var att de hade löjligt "sunkiga" kläder på sig. Tror inte att jag kan hitta något liknande i min garderob faktiskt. Men allvarligt, hur tänker de? Och hur snyggt är det att prova "louboutinisar" till en mjukisdress? Fast de är väl kanske å andra sidan snygga till det mesta...?

 

Nåväl, off we go... Chamonix nästa och en natt i Pers gamla lagkompis bäddsoffa.

 

Mössfolket!

 

Hade någon, för typ nio år sedan, sagt till mig att jag och Per, med dotter, skulle gå ut och äta middag, dela en flaska vin och sova över hos Emil i Chamonix 2010 så hade jag aldrig trott på det. Hade nog känts väldigt långt borta. Men det var det visst inte och vi hade jättetrevligt!

 

 

På tisdagskvällen var vi, som sagt, ute och åt jättegod ostig mat med Emil och Anders. Den lilla raclettegrillen är i full gång bakom Per. Varmt blev det bara... Åt jättegod lunch ute dagen efter med. Sen checkade vi in på hotell. Kan verkligen rekommendera Best Western hotellet i Chamonix. Det var jättemysigt och hade SPA-avdelning och god frukost (champagne fick vi också). Dessutom till ett vettigt pris. Åtminstone nu under lågsäsongen =) Emil berättade att de hyrde ut lägenheter, som hans lilla etta med sovalkov t.ex. för ungefär 1400 euro/vecka under högsäsong...


Lillskrutt i den sköna hotellsängen.

 

Utomhuspool och jacuzzi.

 

Själv unnade jag mig en massage när Per och Isa var och tittade lite på grabbarnas träning. Riktigt skönt! Dessvärre regnade det nästan hela onsdagen. Men till torsdagen vart det soligt igen.

 

Den här toppen såg nästan overklig ut!

 

Vi funderade på att åka upp hit...

 

 

 

En bild på ett regnigt Chamonix får avsluta dagens långa inlägg... fortsätter med resten imorgon. Sov gott!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0