Två frågor!

1. Hur länge varade "koalabjörnsfasen" (separationsfasen) med er bebis?

Isa visar nämligen tydliga tecken på att hon är där nu. Lite småskraj för nya människor, väldigt mammig och pappig, klänger sig gärna fast - som en koalabjörn, blir ledsen när man lämnar rummet, har svårt för att somna själv och vaknar massvis med gånger, är då jätteledsen och svår att få att somna om.

Eftersom jag hade tänkt försöka träna bort nattmålet/n så undrar jag nu hur länge koalabjörnen kan tänkas att stanna i denna fas? Antar att det inte är ultimat att "vara taskig" nu...


 

 

2. Vilken är den bästa febertermometern?

 

Förutom rumptermometern då som ska vara mest exakt. Funderade först på en örontermometer, men nu visade Lotta en terometer som man kan ta på pannan och bakom örsnibben. Någon som testat?Kommentarer
Postat av: Evamy

Jag prova en i pannan, den visade 32 grader haha så nja, jag skulle satsa på öron. Vi ska köpa en sån också.

2010-11-23 @ 23:23:58
Postat av: Anonym

Gå in och kolla på febertermometrar "bäst i test". Bäst, snabbast men också dyrast verkar vara dom med infraröd teknik. Vad sägs om 1-3 sek. avläsning i pannan?

Kram mamma

2010-11-24 @ 15:19:36
Postat av: Johanna T

Ang. koalabjörnsfasen så är det svårt att säga eftersom det sammanföll med att melker fick en massa nya tänder... men en till en och en halv månad har vi hållt på och vaknat ofta på nätterna... börjar lägga sig nu..Nattmålet fick vi bort tidigt genom att ge en stor port gröt precis innan han lade sig (ca 19.30) och sen ta upp honom för att ge välling precis innan vi själva gick och lade oss (även om han sov då), ca 22,30. Han åt hela vällingflaskan näst intill i sömnen och sen var det bara att lägga honom igen...sen sov han till sju, halv åtta eller så... kanske inte funkar på alla barn, men kan ju vara värt att prova... (nu har ju ni kanske lite senare vanor än oss så tiden kanske ni får anpassa till era vanor ;))Ang. febertermometrar så använder vi örontermometrar på sjukhuset, men det är jätteviktigt att man håller dem rätt för annars visar den fel (kan vara bra att tänka på om ni köper en sån)!! Har flera gånger uppmätt 38 grader i högra örat och 36 i vänstra t.ex. Rumptermometer är solklart det mest tillförlitliga enligt min erfarenhet!!Kram och lycka till!

2010-11-26 @ 10:19:27
Postat av: Anna

Den vi har till öronen tar bara ca 3 sek också. På sjukhuset har de örontermometer så det känns ju som att de borde vara rätt pålitliga.

2010-11-26 @ 13:37:11
Postat av: Emelie

Tack för era svar!Johanna, vi gör lite som er. Brukar också ge Isa vällingen så gott som i sömnen (fast runt 00 =)). Men sen är jag för snäll (eller för trött). Hon behöver nog inte äta mer sen egentligen... Hoppas att tänderna väntar lite till med att komma!Det blir nog en örontermometer tror jag. De andra låter bra men det känns ju bättre att använda samma som på sjukhuset. Läste att det fanns några som reagerade på om man höll dem fel. Kanske skulle vara något? Kramar!!

2010-11-27 @ 00:10:00
URL: http://europe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0