Avbockat!

Nu har vi i alla fall uträttat två ärenden. Igår skrev vi under papprena på att Per är pappan till lillskrutt (borde väl vara giltligt i Sverige också eller?). Gick ganska smidigt faktiskt. Fast det var ju inte direkt som P-L sa. "Ni går dit, skriver under papprena och så är det klart". Lite mer prat och förklaringar än så krävdes, så det var skönt att vi hade med Simon. Det är bra med för Per att veta vart han ska gå och lämna papprena vi får från sjukhuset (inom tre dagar från födseln), så att vi smidigt kan gå vidare med personnummers/samordnings ansökningen till ambassaden.

Sen var vi och storhandlade idag. Då smet Per iväg och hämtade blöjor. Så nu kan jag bocka av en grej till på "att ta med listan" till sjukhuset. Sen verkar det som att jag kan få mycket tid att vila efter förlossningen, så mycket som Per pratar om att han ska ut med barnvagnen. =) Vet inte om han har tänkt på att hon måste äta ibland...

Ska lägga upp bilder från roadtripen i söndags också, får göra det imorgon efter mitt näst sista 11 timmars pass.

Kommentarer
Postat av: Anna

Finaste!! Lite kul att du verkligen har anpassat dig till Frankrike där alla verkar få minimagar och minibebisar :) Åh, vad jag längtar tills ni kommer hem med henne, ska bli så kul att se er med en egen liten bebis.

Vi beställde ny vagn i fredags, borde komma i slutet av veckan. Det blev en svart Phil & Teds Sport med dubbelkit. Känns som att det börjar dra ihop sig även för oss. Har bäddat sängen med plastad frotté ifall vattnet går på natten även den här gången. Har köpt lite kläder till lillen också :) Längtar!!

Kram

2010-03-24 @ 08:58:20
Postat av: Evamy - Livet med Alva och bebis i magen!

jag drömde om er inatt! att ni födde barn fast doktorn hann inte fram så jag fick ta emot henne haha.. och så döpte ni henne till linnea! Drömmar är konstiga ibland :)

2010-03-24 @ 10:04:42
URL: http://evamys.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag vi får hoppas att hon kommer en vecka tidigare också, för det gör alla andras bebisar här. Fast jag tror inte på att vi kommer få en minibebis... Har nog fortfarande svårt att förstå att det snart är dags. Borde kanske packa väskan snart om ni redan har börjat =) Googlade vagnen, den såg fin ut! Hoppas på många promenader i framtiden! Längtar också! Kramar

2010-03-24 @ 23:20:10
URL: http://europe.blogg.se/
Postat av: Hanna

För faderskapet i Sverige behöver ni inte det papper som ni skrivit under. Det räcker att skicka in födelseattesten (acte de naissance) som ni får hos la Mairie när ni registrerar barnet där (det som skall göras senast tre dagar efter födseln) till Skatteverket.Här i Frankrike föds barnen i allmänhet tidigare än beräknat datum, eftersom man räknar med en veckas längre graviditet än i Sverige (och övriga världen).

2010-03-25 @ 15:24:05
Postat av: Emelie

Tack Hanna! Bra att veta!Det där med datumet visste jag dock. Mitt franska datum är den 26 och det svenska borde väl egentligen bli den 19:de då, fast jag räknar den 20. Det borde det bli enligt mina beräkningar ;) Fast det känns som att bebisarna tenderar att komma tidigare här ändå och de är definitivt mindre! =)

2010-03-25 @ 16:08:50
URL: http://europe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0