Underbara 2008!!

Många av mina bloggvänner har varit duktiga på att återuppleva några utav 2008-talets större personliga händelser. Även om mitt minne verkar tryta skall jag också göra ett försök att komma ihåg lite av vad som hände fram t.o.m. oktober... Resten finns ju här, i min blogg...

En sak som är annorlunda med att leva med en ishockeyspelare är att åren inte räknas som vanliga år, alltså från januari till december. Vi räknar åren i säsonger, augusti till april. Denna vår och sommar, liksom många andra tidigare vår och sommrar kantades av en osäkerhet, vad gör vi till hösten? Många av mina icke "hockeyfru" vänner har svårt att förstå hur jag orkar med denna ovisshet, och visst jag tycker att det är jobbigt ibland och gör allt för att skynda på "agent-snacket" (även fast det alltid är helt omöjligt), men samtidigt så är det ganska spännande och jag vet att det alltid ordnar sig till slut. Se hur bra det löste sig denna säsongen, efter ett "mindre" missöde med Rumänien, som definitivt kommer att finnas nedskrivet i vår historiebok. Nu är mitt liv som låten "Hakuna matata". =)

2008 har också varit, i min bekantskapskrets, ett "babyboom" år utan dess like. Många väntade som oväntade "Jag är gravid"!! Det har varit mycket bebisar överhuvudtaget kan man säga. Och väääldigt mycket bebissnack. Jag har fått reda på både det ena och andra som kan vara värt att veta, men också sånt som man kanske helst inte vill veta... I Nybban var det faktiskt mer vanligt än ovanligt att vara minoritet utan bebis, i Karlshamn gällde detsamma fast utan mage. Anna, Elin och Louse -07 mammorna från Nybban och 08-bebisarna Olle, Maja, Elian, Viggo, Tuva, Oscar och Eddie från detta året och så väntar vi på Evamy och Strids och min kusins bebis nu i januari. Och så har vi Neva och Yael som fötts här i Frankrike och lille Emil som är 07:a. Då är detta långt långt ifrån alla som vi känner som fått barn nu, detta är bara de som vi umgåtts mest med. Och nu skäms jag om jag missat någon närastående...


Viggo


Årets resa gick lite oväntat till Hong Kong. Vi var först på väg vill Vail i USA, sen till Dominikanska republiken men tills sist hamnade vi på andra sidan klotet. Bokade biljetterna på torsdagen, flög på måndagen, "thats us"! Men det var en riktigt häftig stad som vi lätt rekommenderar! Det tråkiga var att jag hade tandvärk större delen av resan och min ena kind var grymt uppsvullen, så det är inte så många kort från den resan jag ser normal ut på...Årets avbräck får gå till Per och hans blindtarm.

Årets sommar var en kall historia. Jobbade en del och så var vi runtom i Sverige. Vi var i Pers föräldrars stuga i Järnäs Klubb i två veckor och slappade, lika härligt som vanligt. Vi var i Göteborg hos pappa, ute på Brännö och myste, vi var i Umeå, Ö-vik, Växjö, Jönköping, Malmö, Falsterbo och Nybro. Det blir mycket resande när man inte har något eget ställe att bjuda hem folk till... Ett särskilt tack till Mamma och Lasse där vi bott större delen av sommaren, till Lotta och Tommy samt till Anna och Micke där vi också inkvarterade oss en längre tid.


Norrland

Årets bröllop blir Anna och Peters. Nu var jag visserligen inte på något annat i år men det var otroligt fint och jag hade fantastiskt roligt (årets sjukdom får nog förresten bli maginfluensa som jag fick innan bröllopet, hade nog inte kommit i klänningen annars...). Nu är det snart dags för mig och Anna och planera möhippa för bruden som står näst på tur. Ser verkligen fram emot Linda och Johans bröllop till sommaren!


Jag har också mäktat med att ta min fil. kand. i statsvetenskap. Känns skönt att ha en utbildning även om jag för tillfället är osäker på om/hur jag kommer att använda den. Saknar faktiskt skolan lite. Gå upp tidigt, springa till tåget, halvsova en kvart, springa till skolan, föreläsning, kaffe (å så gott och välbehövt kaffe) tillsammans med mina härliga klasskamrater, som jag också saknar, och så lite föreläsning på det innan jag tog bussen hem till Nybban.

Årets mest överkattade händelse, Östersjöfestivalen, som vanligt.

Årets bästa dopp. Lätt babysim med Noah! Efter det blir det abborreberget på Långö.Årets fegis. Azlan, som inte vågar bada!

Årets hund. Går oavkortat till Selma! Sen kommer Azlan, Casy och Ville på delad andra plats.Årets idol. Lennart Mattsson, Linns farfar!!

Årets bästa uteställe... Byttan i Kalmar, irländska puben (kommer inte ihåg vad den heter) i Köpenhamn och Harrys i Ö-vik, förutom de extraordinära pubarna/klubbarna i Hong Kong. Årets sämsta uteställe, Ågatan i Karlshamn, som vanligt.

"Byttan"

Årets bästa film: "Stepbrothers".

Årets bästa sammankomster: Sommarfesten hos Calle o Frida i skärgården, Byttan med alla goa Nybrotjejer (saknades gjorde E-K och Nathalie), bröllopet, Jönköping hos Anna o Micke.


Sommarfesten

Årets dryck: VIN i alla dess former.

2008 har socialt sett varit ett fantastiskt år. Vi har umgåtts och umgåtts. Inte minst med familjen Irani/Pettersson. Tack snälla Ni och alla andra goa vänner, ni vet vilka ni är, för detta utomordentligt trevliga år!!

Det känns som att jag har glömt hur mycket som helst, ni får fylla i vad jag har missat. Sammanfattningsvis har 2008 vart ett väldigt bra år men själklart hoppas vi på ett ännu bättre 2009. Vårt liv är ganska oförutsägbart så vem vet vad som kommer att hända. Den som lever får se...

Kommentarer
Postat av: Linda (Syrran)

Du glömde ju Årets Tjej!! Emelie det är ju du helt klart som stöttar min bror i alla lägen (mig med, uppskattas) och hänger med honom på alla äventyr runt om i världen/sverige, vilken Tjej ;) Vilket liv helt underbart, ta vara på tiden o njut medans ni är unga. Du är bäst och som en syster till mig, det va ju därför jag valde dig som brudtärna hi hi;) Känner på mig att du och Anna kommer va kanon bra brudtärnor ;)ps. kan vi be för lite maginfluensa till mig innan mitt bröllop, behöver gå ner ngr kg ;) Kram kram!!

2009-01-03 @ 21:01:43
Postat av: Linn Mattsson

Åh, vilket härligt år ni haft och vilket fint upplägg du hade på året som gått!!! Fasiken va svårt det är att komma på vad som hänt under året som gått. Lite tur nu med bloggen, så man kommer ihåg lite mer vad man gör!!! Va söt min lille gosse var på kortet, där var han liten... ;-) Årets idol håller jag med om till 100% Vilke´n lirare...

Ring snart! Miss ya LOADS!!! GOTT NYTT ÅR!!!

2009-01-04 @ 14:53:08
URL: http://viggolinn.blogg.se/
Postat av: Evamy - i väntan på bebisen!

Hallå på er!

Ni verkar ju haft ett bra år ;) Hänt en hel del!Kommer du ihåg en kväll när vi käkade chiliconcarne hos er? Du gjorde en sån som jag aldrig ätit förr för de va massa konstigt i :P Men den var asgod. Om du kommer ihåg vad jag menar så får du jättegärna ge mig receptet! :)

Kramis

2009-01-04 @ 16:56:27
URL: http://evamys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0