I söndags

Vi gick upp vid 06. Packade det sista och satte oss i bilen mot Beauvais (norr om Paris och ca 4 h bort). P-L körde för ovanlighetens skull. På flygplatsen fick jag och Per lite ångest över att vi inte valde Sverige som destination då P-L och Julie ställde sig bland alla andra svenskar i boarding-kön mot Stockholm (och all god julmat). Sen fick vi sitta och frysa i 3h på en utav europas i särklass sämsta flygplatser innan vi gick på vårt Wizz air (som fungerade jättebra) plan mot Budapest.Något som inte fungerade bra däremot var våra puckade medresenärer, som förmodligen aldrig flugit innan. För det första var det inte många som förstod hur en kö fungerade (vilket gör mig vansinnig). Sen vägrade de att lyssna på upprepade uppmaningar om att vi skulle stänga av mobilerna. T.o.m. i luften var det någon som fick meddelande. Och så var det en nöt som ställde sig upp i gången precis innan landning...

Väl framme där hade vi svårt att bestämma oss för hur vi skulle ta oss till hotellet. Till slut blev det taxi för 5000 HUF. Priserna blir ju hutlösa med deras valuta, eller åtminstone så känns det så.

På hotellet hade de lyckats slarva bort vår bokning vilket ledde till att vi fick ett uppgraderat rum med kanonutsikt över Donau. Sen kastade vi direkt på oss våra badkläder och tog hissen ner till det kända Gellertbadet. Hur skönt som helst!

Vårt hotell (vi bodde på tredje vån. höger sida)


Utsikten från hotellrummet

 

Varmt och skönt!

 Sen blev det middag på hotellet. Gulaschsoppa till förrätt, mums! Per åt friterad gädda till varmrätt! Därefter kröp vi ner i den fantastiskt sköna sängen. Vi sov otroligt gott denna semestern.

Friterad gädda...


Vårt hotellrumKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0