I måndags

Vi var nere vi frukostbuffén vid nio. Älskar stora hotellfrukostar, kan sitta hur länge som helst. De hade en massa gott att välja på, t. o.m. en del ekologiska alternativ.

Frukostsalen


"Kloakrummet" låg brevid men vi vågade oss aldrig in där...

 

Sen gick vi och gick och gick i minusgrader och iskalla vindar. Tur att vi hade så bra kläder med oss - not! Vi började i alla fall på Buda sidan med det enorma slottsområdet. Hissen var givetvis under lagning så vi fick gå lite extra där i rejäl lutning. Men fint var det och så fick man en vacker utsikt över Pest-sidan.

 

Slottet, vars område sträckte sig lååångt åt höger.


Utsiken över det fantastiska parlamentet

 

 

 

Om man vill kan man åka buss på Donau...

 

Efter en kaffe/irish coffe på en liten pub (där kvinnan i baren kunde lite svenska och inte hade haft något emot att ta med sig en bomb in i parlamentet...!). Gick vi över till andra sidan Donau. Kikade närmare på parlamentet och fortsatte sedan på gågatan, på julmarknaden och i butikerna.

 

Parlamentet


En äkta ungers gyrostallrik, den var inte liten.

 

 

Sen gick vi hem till hotellet för att tina upp i badhuset och vila lite innan det var dags att bege sig ut i kylan igen för lite god mat.

 

 

Riktigt bra italiensk restaurang! Över 100 rätter att välja på, bra för oss som lider av svår beslutsångest! Per gillade utsikten i alla fall. Titta vänster om mig...

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0