Har Ingvar inte råd med potatis?

Har precis tittat på sportnytt med sportnördarna (inkl. Lotta) nu. Nybroit som man varit de senaste 2,5 åren måste jag säga att jag tycker att det är roligt att Kalmar FF är på väg mot ett SM-guld, inte för att jag bryr mig så mycket om just Kalmar FF  utan mer för att jag tycker att det är roligt för stan och för alla mina vänner som håller på dem. Viktig var också Vikings seger över ärkerivalen Oskarshamn ikväll, grattis!

Idag har varit en lång dag. Eftersom tränaren givetvis skulle lägga in en extra träning klockan tolv så kom vi inte iväg förrän vid halv två efter ett besök på marknaden. Vi hade bestämt oss för att skippa motorvägarna så vi skulle slippa vägtullarna, vilket  fungerade bra med GPS:en. Mot La Baule på milometerlånga raksträckor, GPS-kvinnan var ovanligt tystlåten på vägen dit. Väl framme käkade vi medhavda baguetter på en bänk vid strandpromenaden, hungriga, frusna och kissnödiga. Men fint var det, det var faktiskt en hel del som surfade hur de nu stod ut i kylan! Men jag kan tänka mig att stranden är överfylld på sommaren. När hungern var mättad utmanande vi ödet genom att gå ut på bryggorna och titta på fina båtar, där det var ännu kallare, innan vi slutligen hittade en toalett och kunde därefter stuva in oss i vår lilla Skoda igen och ta sikte mot Nantes och IKEA.
När vi kom till IKEA var vi hungriga igen, såklart, så direkt upp till restaurangen. Vi förstod inte riktigt varför, men de sa att om vi ville ha köttbullar så skulle vi komma tillbaka om en halvtimma, köttbullarna låg ju framför oss så vi tyckte att det var lite konstigt men vi kikade runt lite och var tillbaka exakt en halvtimma senare. Tjejen lassade upp 15 köttbullar på varje tallrik och frågade sedan vad vi ville ha till... Dum fråga, potatis såklart! Tjejen skakar på huvudet och säger att de inte har någon potatis... Alla 4 står som frågetecken. Vad ska vi ha till köttbullar och gräddsås om det inte finns potatis? Hur sjutton lyckas de med att ínte ha potatis?? De andra valde pommes och jag tog pasta till slut och så muttrade vi genom hela måltiden om att det här var katastrofalt dåligt och att Ingvar Kamprad minsann inte skulle bli glad om han skulle få höra detta. Vi sneglade också på alla andras tallrikar för att se så att inte de hade fått några potatisar.

Potatis eller inte så gjorde vi en hel del bra inköp. Nu är vi redo för fler besök! Har också köpt kaviar, köttbullar, svenskt godis, glögg, pepparkakor samt hjortron- och lingonsylt. Inte särskilt billigt dock.

På hemvägen körde vi igenom Nantes som enbart bestod av rondeller, vi höll på att bli tokiga på stackars GPS-kvinnan som egentligen bara gör sitt jobb. Tommy tyckte att det hade vart bra om man kunde trycka på en knapp så att hon kunde köra istället. Det är inga vanliga rondeller heller. I vissa ska du köra direkt vänster och andra rondeller är flera rondeller som sitter ihop och där kan ni tänka er hur GPS-kvinnan håller på... Sen finns det de som har rödlysen, men då kan det vara flera som har grönt samtidigt så då är man inte säker då heller. Men det är faktiskt roligare att köra i Frankrike, det märks inte minst på bilarna  =)

Kommentarer
Postat av: Anna

Ha ha ha! Jag tror att de flesta som flyttat till Frankrike för att spela hockey och vara bihang känner igen sig i mycket av det du skriver. Konstiga räkor, sjukt sega internetleverantörer, ostfrossa, hushållsmaskiner som inte fungerar, skumma rondeller, trafik som är värre än radiobilarna på Liseberg, ingen potatis (!!) på ikea. Vem f**n äter pommes till köttbullar frivilligt? Såg faktiskt en tjej som gjorde det när vi var på ikea i Jkpg senast. Måste vara fransk, tänkte jag. Men oj vad jag gillar det där landet. Så nu tänker jag utmana dig Emelie (har märkt att man gör det i bloggvärlden)! Jag vill veta vad ni tycker är bra med Frankrike :)

2008-10-30 @ 08:12:07
Postat av: thomas svensson

Igår hade vi, Ammie, Oscar och jag vår första diskussion om vem som skulle gå ut med hunden. Diskussionen slutade med att Ammie gick ut under protest, hon tyckte det var Oscars tur eller otur. Igår när jag kom hem från jobbet så hade Selma troligtvis haft lite tråkigt för hon hade rivit ner alla blommor i Oscars rum. Anledningen var att hon ville väl se ut genom fönstret, och då kommit åt blommorna med framtassarna, men vad gör det, det var ju bara lilla Selma. Faktura kommer att skickas.

Det lät gott med köttbullar, brunsås och pommes, det är ungefär samma som stekt sill och vaniljsås. Jag kan tycka att det är lite långt att åka ända till Frankrike för att gå på IKEA, när det finns i Kalmar. Hoppas nu inte Lotta och Tommy har köpt några möbler, för då blir det problem med vikten på flyget. Annars flyter det på som vanligt här hemma,

Oscar har börjat övningsköra (med Ronnie) så nu är inga vägar säkra längre.

Häromdagen skulle han köra från Klockstaplen till Dragsö, och när han kom till Saltö så mitt på vägen står det helt plötsligt två rådjur, så jag frågade honom vad gjorde du då, svaret blev, är du dum eller, jag frikopplade först och bromsade sen. det lät precis som han hade kört bil i tio år, men det var bara tredje eller fjärde gången han satt bakom en ratt.Så nu är han kung på vägarna också. Ammie och Bianca har börjat på kickboxning, och dom verkar tycka det är roligt, så länge det nu vara.

Själv har jag börjat ta långa promenader, så nu har man fått en kropp som en, ja jag vet inte vad. Du pratar inte så mycket om din träning längre, du har väl inte börjat slappna av bara för svärföräldrarna är på besök, det är bara att slita med dom också.

Vi hörsPS! PER BRAXENHOLM 25 år

Ett stort grattis, med blommor och godis på födelsedagen.Nästa gång är det Emilies tur, men hon fyller mycket mer.2008-10-30 @ 10:31:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0