Fredag utan IDOL-final...

Skulle detta ha varit en vanlig fredagskväll i Sverige hade jag förmodligen suttit bänkad framför IDOL-finalen, efter en dags arbete eller plugg. Men nu är det ingen vanlig fredagskväll i Sverige, ingen vanlig fredag alls, eller vecka. Faktum är att det är många måsten och rutiner som har försvunnit sedan vi flyttade hit, de flesta saknar jag inte alls... Just nu kan jag dock sakna meningsfulla helger, helgerna får inte lika stor betydelse när man inte jobbar, alla dagar blir lika mycket värda. Veckorna bara rullar på. Det är nästan så att jag tycker att det är tråkigt med söndagar då i stort sett allt är stängt. De stora tv-kvällarna hemma kan jag sakna. T.ex. fredagskvällar framför IDOL (Gött att Kevin vann!). Och vad ska jag göra när de sänder melodifrstivalen?? Nu har jag inte tittat på tv på två månader... Men jag är lyckligt lottad, jag vet!!

Denna veckan har jag varit guide. Det är nästan som att jobba =) Vi har haft riktigt bra väder för att vara i december vilket gjort utflykterna lite bättre. Idag var sista dagen mamma och Lasse var här, de åker imorgon bitti. Jag tror att de är nöjda med sin vistelse (väntar på ett gästinlägg), vi har gjort många utflykter och så mycket mer vin tror jag inte att de får plats med i bilen. De bunkrade upp ytterligare idag. Det blev två vingårdar till runt Brissac. Jag och Per köpte också vin, fina viner som vi kunde lagra i 15 år. Vi har lagt undan en till Pers 40-års fest nu.


Kvällen rundades av med ett besök på Villa Tuissaint, en restaurang som alla rekommenderar, vi har varit där en gång innan. Utan min mening lyckades jag beställa exakt samma sak som jag åt där sist, har tydligen fortfarande lite problem med franskan, eller kanske är det minnet? Men det var riktigt gott i alla fall, både maten och vinet.

För er som är intresserade så mår Per bra, han äter godis igen och det är nog ett gott tecken. Han var med större delen av dagen också, fast nu sover han. Det ska jag också göra...

Förresten tack Lena (Pers faster) för paketet och julkortet som vi fick idag. Nu är vi rejält uppbunkrade med julgodis!! =) Det gillar vi! Därför bär det av till gymet imorgon bitti...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0